Доматената супа, макар да не се бори за първенство с така

...
Доматената супа, макар да не се бори за първенство с така
Коментари Харесай

Наситен вкус на лято и слънце с лека доматена супа

Доматената чорба, въпреки да не се бори за състезание с така обичаната пилешка, си е извоювала особено място в сърцата на феновете на супи.

Има хиляди предписания и разновидности – топла, студена, кремообразна или с по-едри кубчета домат, с разнообразни добавки и подправки.

Първата оповестена доматена чорба е на Елиза Лесли през 1857 година в New Cookery Book. А огромната известност доматената чорба дължи на  Джоузеф А. Кембъл, който основава рецептата  за кондензирана доматена чорба през 1897 година
    View this post on Instagram           
A post shared by Vita Kobylkina (@vita_k_studio)

Чудните червени плодове (защото да, съгласно ботаниката доматите са точно плодове) имат чудесната дарба да събират слънцето по несравним метод в себе си. Затова дано поднесем порция лято в купичка лека и лесна за подготвяне доматена чорба.  

Необходимите артикули:

5 – 6 приблизително огромни домата 
1 – 2 моркова 
дребна глава пащърнак 
3 – 4 скилидки чесън
няколко стръка свеж риган или босилек 
50 грама оризово фиде

                                                             

Начин на подготвяне:

Нарежете морковчето и пащърнака на дребни кубчета и ги сложете в малко подсолена вода да прелом и омекнат. Тук е моментът - в случай че обичате люто, да добавите и няколко сухи люти чушлета (препоръчвам да са от сорта Бърдсай, само че импровизирайте самоуверено с каквото ви е налично).

Доматите настържете и прибавете в тенджерата, където би трябвало хубаво да прелом най-малко 30 – 40 минути на приблизително мощен огън. Скилидките чесън може да сложите както са цели или да нарежете на дребно. Наглеждайте супата - допустимо е да има потребност да добавите малко гореща вода, изключително в случай че предпочитате да не е доста гъста.

Препоръчвам да сложите и чаена лъжичка или две кафява захар, с цел да туширате леко киселия усет на доматите. Когато от тенджерата усетите да се носи мирис, който ви кара да сте нетърпеливи да опитате резултата, не бързайте. Имаме още стъпки - да прибавим оризовото фиде, малко зехтин, и нарязаните зелени подправки.

Супата можете да хапвате и студена и топла, а в случай че и добавите и парче козе сирене при сервиране няма да съжалявате.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by COLDWATER COFFEEHOUSE & BAKERY (@thecoldwater)

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР